Ideje újraépíteni az ingatlaneladás

Szemléletét

Lehet, hogy már többször is kacérkodtál a gondolattal, el szeretnéd adni a lakásodat, de sosem tudtad biztosan, mikor lenne a legjobb, és hogyan kellene neki kezdeni.

Ezzel az anyaggal az volt a célom, hogy rávilágítsak pár buktatóra és olyan nézőpontokat adjak, amik alapján több millió forinttal beljebb lehetsz az ingatlanod eladása végén úgy, hogy közben nem kellett végig stresszelned az eladás teljes folyamatán keresztül.

Sikertelen ingatlan eladások

Amik sohasem történtek meg

A Próbálkozó

Ha kifizetik érte ezt az árat, akkor kiköltözöm!

Az egyik legtipikusabb esetek közé tartoznak azok a próbálkozások, amikor tulajdonos igazából nem is akarja eladni az ingatlanát, de ha jelentkezne valaki magától, aki hajlandó borzasztóan magas árat megfizetni az ingatlanáért, akkor van az a pénz, amiért kiköltözne. 

Ezen kívül pedig esze ágában sincs megválni ingatlanától, de úgy van vele: hát a mi lakásunk az annyira „beleszeretős” és egyedi, biztos van, aki nem bír majd ellenállni a vissza nem térő lehetőségnek. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen egy ingatlan tulajdonosnak minden joga meg van hozzá, hogy így gondolja.

MIT OKOZHAT EZ?

  • Ha idő közben valós motivációja lesz és komolyan el akarja adni az ingatlanát, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül, hiszen már mindenki megismerte az ingatlanát egy nagyon magas, irreális áron.

  • Más tulajdonosok, akik komolyan gondolják ingatlanuk értékesítését, ehhez az irreális árhoz fogják hasonlítani az a saját ingatlanukat, így Ők is egy irreális árat fognak kialakítani és ugyan azt az eredményt is fogják kapni.

Ha nem csak próbálkozni szeretnél

Az Elfogult

Nincs még egy olyan csodálatos lakás, mint az Enyém!

Az egyik legveszélyesebb, ha túlzottan elfogult vagyok az otthonommal kapcsolatban ez értékesítés során. Azok a tényezők, hogy: itt nőttem fel, én magam csináltam ilyen egyedire a konyhában a csempét, a gyerekekkel itt párnacsatáztunk hajnalokig, és még rengeteg szép emlék juthat ilyenkor eszünkbe, amelyek különlegessé és egyedivé teszik az ingatlant számunkra, téves irányba vihetnek.

Ezek sajnos nem akkora értéknövelő tényezők a vevő jelöltek szemében, mint ahogy azt én érzem ebben a helyzetben.

Tehát azt feltételezni, hogy mivel a lakás annyira fantasztikus és különleges, hogy nincs is szükség másra, mint egy kép nélküli ingyenes hirdetésre, ami majd eladja magát napokon belül, egy téves alapokon álló elképzelés.

Meg akarod tudni az ingatlanod valós értékét?

Az “Informált”

Én képben vagyok a teljes ingatlanpiaccal!

Sokféle területen létező jelenség, hogy hajlamos az ember azt hinni, hogy mivel már úgyis minden fent az interneten, akkor utána tudok én magam is járni, meg is csinálni és ezzel még meg is spórolok egy csomó pénzt. Ez egy teljesen logikus gondolatmenet. Azonban ezek után szoktak megesni a következő szituációk:

  • Miután levágtam a saját hajam, elmegyek fodrászhoz, hogy hozza helyre, amit elkövettem magamon. (Már amennyire tudja.)

  • Majd én megjavítom az autót, aztán vihetem a szerelőhöz, ha egyáltalán elmegy a saját lábán az autó. (Nagyon fog neki „örülni” a szerelő. Ha „szerencséd” van el sem vállalja a munkát.)

  • Majd én bekötöm az új kádat és az új burkolatot is lerakom, aztán reménykedek, hogy kifizeti a biztosító az alsószomszéd beáztatását. (Ebben a helyzetben dupla pénzért, szívesen helyrehozza egy szakember, ha éppen van szabad kapacitása.)

Segítségre, felmérésre van szükséged?

Úgy dönts a lakásod eladásával kapcsolatban, hogy vedd figyelembe az előbb említett példákat és tanulj más hibából! Hidd el, a vevők pontosan utánajárnak minden lakásnak a piacon, és többször meggondolják, mit is kapnak pontosan akár több tízmillió forintért cserébe. Te is így tennél!

Mindenesetre óvatosan kell bánni a „fogd meg a söröm, majd én megoldom” effektussal. Ha tehetjük, akkor már a folyamat elején bízzunk meg egy megfelelő szakembert, mert mindig megéri. Csak tudni kell jól választani, amit a következő részekből megtudhatsz!

Kovács

Zsolt

Regisztrált Ingatlan Bróker

+36 (70) 601 9020

 

Címünk

1148 Budapest
Fogarasi út 64.
+36 (70) 601 9020

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek: 9:00 – 17:00
Szombat: 9:00 – 12:00
Vasárnap: Zárva

Érdekelnek az újdonságok?